Thuispagina geel

Professionele teksten

Een eerste indruk kun je niet meer overdoen. Dat klinkt logisch. Als je goede sier wil maken, zorg je ervoor dat er geen vlekken in je kleren zitten. Precies zo werkt het met teksten. Wil je kundig overkomen, op papier of op het web, dan is onverzorgd taalgebruik taboe. Een tekst moet staan. Een tekst moet goed lopen, professionaliteit uitstralen en direct overbrengen wat er wordt bedoeld.

Vanuit Leeuwarden werk ik als freelance tekstschrijver. Ik heb jarenlange ervaring met het schrijven van diverse teksten. U kunt bij mij o.a. terecht voor:

  • Informatieve teksten
  • Journalistieke teksten (reportages, interviews etc.)
  • Teksten voor het internet (webcontent)
  • Tekstcorrectie
Creatieve teksten

Ik houd van taal, ik speel graag met woorden. Elders op deze website zijn enkele van mijn creatieve teksten te vinden.

Jochen Klepper

Met het leven en werk van Jochen Klepper heb ik mij intensief beziggehouden. Ik heb een aparte website gemaakt over deze bijzondere Duitse dichter (1903-1942). Ook op de Facebookpagina Jochen Klepper nl is meer informatie over hem te vinden.
Mijn interesse voor Klepper heeft ook geresulteerd in twee boeken.

Cover KlepperIn april 2015 is het boek ‘Onder de schaduw van Uw vleugels‘ uitgekomen bij Uitgeverij Royal Jongbloed te Heerenveen. Deze uitgave is gebaseerd op het dagboek van de Duitse dichter Jochen Klepper (1903-1942). Ik heb zijn dagboekaantekeningen geselecteerd, vertaald en voorzien van inleidingen. ISBN 9789063537067.

 

In het kielzog van Cover Licht breekt Klepperhet dagboek is in 2016 mijn bundel ‘Het licht breekt door de wolken’ uitgekomen, ook een uitgave van Royal Jongbloed. Het is een vertaling van Jochen Kleppers liederenbundel ‘Kyrie’. Deze uitgave bevat diverse nieuwe melodieën van musicus Frederikus G. aan het Rot. ISBN 9789063537180.

 

Margarete Kühnapfel

In 2017 is het bijzondere getuigenis van Margarete Kühnapfel in het Nederlands uitgekomen, met de titel ‘Legde ik mij neer in de hel, zie U bent daar‘. Dit boek ­– dat ik mocht vertalen en inleiden – vertelt het krachtige levensverhaal van Margarete Kühnapfel, een predikantsvrouw uit Oost-Pruisen. Tijdens het naziregime was ze lid van de verboden Bekennende Kirche. Haar man raakte vermist en haar kinderen stierven, waarna zij naar haar moeder in Koningsbergen ging. Het Rode Leger viel binnen en beide vrouwen kwamen in een werkkamp terecht.
Ondanks alle verschrikkingen getuigt Margarete’s verhaal van een diep en vast geloof in tijden van beproeving.

‘Legde ik mij neer in de hel, zie U bent daar‘ is een uitgave van Royal Jongbloed, ISBN 9789088971495.  

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren